Traxxas TRX-4 Land Rover Defender 1:10 TQi RTR žlutý - TRA82056-4-YLW

Kód: AS-TRA82056-4-YLWQ
19 hodnocení
Značka: Traxxas
15 899 Kč 13 140 Kč bez DPH
Momentálně nedostupné

Expediční RC model auta Traxxas TRX-4 Land Rover Defender v limitované edici ve žluté barvě. Šasi TRX-4, s portálovými nápravami, dálkově řízenou dvou-stupňovou převodovkou a uzávěrkami diferenciálů. Ručně barvené karosérie s tónovanými okny.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Při zakoupeni tohoto modelu získáváte voucher na nákup náhradních dílů Traxxas v hodnotě 200 Kč.

page-01 (3)

Charakteristika

Expediční RC model auta Traxxas TRX-4 Land Rover Defender v limitované edici ve žluté barvě. Šasi TRX-4, s portálovými nápravami, dálkově řízenou dvou-stupňovou převodovkou a uzávěrkami diferenciálů. Ručně barvené karosérie s tónovanými okny.

Obsah balení

Balení obsahuje RC model auta na dálkové ovládání Traxxas TRX-4 Land Rover Defender v limitované žluté edici karoserie. Nainstalovaný regulátor XL5-HV, motor Titan 21T 550, přijímač TQi a servo řízení s kovovými převody 2075X. Vysílač Traxxas TQi bez nainstalovaného Bluetooth modulu, sada nářadí a podrobný návod k použití v angličtině a češtině.

Charakteristika

Traxxas si pro Vás připravil další úžasný model legendárního Land Roveru Defenderu, nyní ve speciální žluté edici. Těšit se můžete na detailní zpracováni karoserie s čirými okny a stylová, černá kola se stříbrným kroužkem.

Model je doslova nabitý vymoženostmi - dálkově řízené uzávěrky diferenciálů, dvoustupňová převodovka, portálové nápravy, nápravová převodovka, funkční blatníky, velmi detailní zpracování. Samozřejmostí je voděodolná* elektronika a kvalitní provedení, jak jste od Traxxasu zvyklí.

Šasi modelu TRX-4

Šasi je postaveno z dvou ocelových profilů, které zabezpečují dostatečnou tuhost podvozku. Díky motoru umístěného v přední části je zabezpečeno dostatečné zatížení předních kol, takže model bez problému zvládne jízdu i v prudkých svazích. Akumulátoru je umístěn v ose šasi, takže je model přesně vyvážen a při jízdě se nenaklápí.

Pro snížení údržby je spodní část šasi osazena kryty, které společně s blatníky (které jsou součástí karosérie) zamezují nadměrnému vniku nečistot do šasi modelu.

Nápravy s nápravovou převodovkou

Šasi TRX-4 používá portálové nápravy s nápravovou převodovkou. Nápravová převodovka zvyšuje světlou výšku, snižuje namáhání diferenciálů, převodovky, kardanových hřídelí a dále se snižuje torzní síla - model se méně naklání.

Zatáčení předních kol je možné o úhel 45°, řízení je zajištěno servem Traxxas 2075X s kovovými převody. Díky novému šasi dosáhl model skvělého nájezdového úhlu.

Dvoustupňová převodovka

Model je vybaven dvoustupňovou převodovkou. Změna převodového stupně se ovládá červeným kolébkovým přepínačem na vysílači. Toto řešení dělá z podvozku TRX-4 velmi všestranný model, který dokáže jezdit pomalu i rychle - jak zrovna potřebujete.

Uzamykatelné diferenciály

Uzávěrky diferenciálů jsou nezávisle řízeny 2 servy. Síla ze serv je přenášena pomocí bovdenů do diferenciálů. Uzávěrky se řídí tří-polohovým přepínačem na vysílači a poskytují následující kombinace:

  • Oba diferenciály jsou otevřeny
  • Uzavřen je pouze přední diferenciál
  • Uzavřeny jsou oba diferenciály
Designové kola

Černá kola se stříbrným kroužkem, dokonale podtrhují výrazný vzhled modelu. Univerzální pneumatiky jsou vhodné do každého terénu a vždy poskytnou maximální trakci.

Čirá okna

Čirá okna jsou další novinkou pro Defender, dodávají modelu zcela nový rozměr a posouvají realističnost ještě o kus dál. Po vzoru reálného vozu jsou okna tónovaná.

Špičkově zpracované detaily

Špičkově zpracovaní detaily, jako jsou kanystry, hever, či rezervní kolo, podtrhují celkový vzhled modelu a dodávají mu na atraktivitě.

Motor a regulátor

Srdcem modelu Traxxas je stejnosměrný motor Titan 21T řady 550 a elektronický regulátor XL-5 HV. Motor i regulátor jsou primárně koncipovány pro napájení 3-článkovým LiPo akumulátorem o kapacitě minimálně 4000 mAh. Model lze rovněž napájet i 7-článkovými NiMH akumulátory.

Regulátor Traxxas XL-5 HV podporuje 5 jízdních režimů:

  1. Sport: Jízda vpřed, brzda a zpátečka
  2. Race: Jízda vpřed a brzda. Zpátečka není k dispozici
  3. Training: Jízda vpřed omezena na 50% výkon, brzda a zpátečka omezena na 50%. tento režim je vhodný pro děti
  4. Trail: Jízda vpřed, brzda, zpátečka. Ovládání v blízkosti neutrálu je velmi jemné
  5. Crawl: Jízda vpřed, brzda v neutrálu a rovnou zpátečka.
Čtyřkanálová RC souprava Traxxas TQi s Bluetooth

Čtyř-kanálová RC souprava je kromě přesného a spolehlivého řízení, vybavena také slotem pro umístění Bluetooth modulu (prodává se samostatně TRA6511). Bluetooth modul umožní spojit RC model s přehlednou grafickou aplikací Traxxas Link, kterou si bezplatně naistalujete do Smartphonu.

Aplikace Traxxas Link pro zařízení od Apple je k dispozici zdarma na AppStore, aplikace pro zařízení Google Android je zdarma na stránkách GooglePlay.

Traxxas Link App je výkonná aplikace, která Vám dává naprostou kontrolu nad provozem a laděním RC modelu Traxxas s ohromující vizualizací a absolutní přesností nastavení. Traxxas Link zobrazuje telemetrická data v reálném čase, měří rychlost, otáčky, teplotu napětí baterie, a nově také náklon modelu. Nastavení RC modelů můžete sdílet, můžete si vytvořit libovolný počet profilů pro konkrétní trať nebo uživatele, např. děti. Vše v aplikaci s brilantní grafikou, která je samozřejmostí od Traxxasu.

Více informací o aplikaci a možnosti telemetrie zde.

Vlastnosti RC modelu auta Traxxas TRX-4 Land Rover Defender 1:10
  • Model je kompletně sestaven a připraven k jízdě
  • Licencovaná detailně provedená karosérie Land Rover Defender
  • Dálkově řízení uzávěrky diferenciálů
  • Dálkově řízená dvoustupňová převodovka
  • Portálové nápravy s převodovkou
  • Výkonný stejnosměrný motor Traxxas Titan 21T
  • Stejnosměrný elektronický regulátor Traxxas XL-5 HV s speciálními režimy Trial a Crawl a režimem pro děti. Regulát podporuje LiPo a NiMH akumulátory.
  • Vysoká světlá výška - 80 mm
  • Zatáčení předních kol o 45° na obě strany
  • Optimalizovaná geometrie omezující bump-steer efektu (změně sbíhavosti kol v závislost na světlé výšce)
  • Pneumatiky pro vynikající přilnavost k povrchu
  • Dlouhá doba jízdy - s LiPo akumulátorem 11.1 V 5000 mA až 2 hodiny

* Informace o specifikaci voděodolnosti naleznete v návodu k použití. Tipy a triky na provoz v mokrém prostředí naleznete v blogu.

Doporučujeme koupit

Pro zprovoznění modelu jsou potřeba 4x AA baterie do vysílače EM-B1320, pohonný akumulátor a adekvátní nabíječ na pohonný akumulátor.

Doporučené akumulátory LiPo

Model lze provozovat na 2 nebo 3 článkový LiPo akumulátor. Pro běžné ježdění plně dostačuje 2 článkový LiPo akumulátor (7.4 V).

  • Pro běžné ježdění LiPo akumulátor LiPo 7.4 V 5000 mAh
  • Pro běžné ježdění a maximální dobu jízdy LiPo akumulátor LiPo 7.4 V 5800 mAh
  • Pro náročné uživatele a vysoký rozsah rychlostí LiPo akumulátor LiPo 11.1 V 4000 mAh
Doporučené akumulátory NiMH

NiMH akumulátory nejsou náročné na přesné zacházení a jsou tudíž vhodné pokud RC model auta provozují děti (NiMH akumulátor se nezničí úplným vybitím). NiMH akumulátory však mají nižší kapacitu a vašší hmotnost, takže doba jízdy bude o něco kratší.

  • Pro běžné ježdění akumulátor NiMH 8.4 V 3000 mAh
  • Pro maximální dobu jízdy akumulátor NiMH 8.4 V 5000 mAh
Doporučené nabíječe Traxxas

Nabíječe Traxxas v současné době představují nejjednodušší a nejbezpečnější způsob nabíjení akumulátorů. Společnost Traxxas využívá jedinečný systém iD, díky to máte vždy jistotu, že vše jednoduše a bezpečně zapojíte. V konektoru akumulátoru je integrovaný čip, který nabíječ Traxxas automaticky rozpozná a nastaví za Vás všechny parametry nabíjení akumulátoru. Více informací zde.

  • Nabíječ Traxxas EZ-Peak 50W s jedním výstupem
  • Nabíječ Traxxas EZ-Peak 2x50W se 2 výstupy
  • Nabíječ Traxxas EZ-Peak Live 100W s jedním vstupem a bluetooth konektivitou
  • Nabíječ Traxxas EZ-Peak Live 2x100W se 2 výstupy a bluetooth konektivitou
Kompletní osvětlení

Pro dech beroucí vzhled při večerních cestách za dobrodružství, doporučujeme model osadit kompletním, originálním osvětlením TRA8030. Osvětlení nejen výborně vypadá, ale je také plně funkční a perfektně nasvítí cestu.

Pásy Traxx do každého terénu

Nový pásový podvozek Traxx - TRA8880, dodá Vašemu TRX-4 neobyčejný, dramatický vzhled a projedete sním jakýmkoliv terénem. Snadná instalace této tuningové sady pásů, přináší prakticky nezastavitelný upgrade síly a trakce.

Doporučené tuningová serva, nutné při použití volitelných doplňků (zvýšení váhy modelu)

Modely TRX jako jedeny z nejvíce uživatelsky upravovaných modelů, často vlivem doplňků nabírá i 1-2 kg na váze. Při navýšení váhy modelu je nutné modifikovat komponenty a použít silnější servo (například TRA2250 nebo TRA2255). Silnější servo je vždy nutné zapojit přes externí napájecí zdroje BEC TRA2262.

Doplňkové parametry

Kategorie: Expediční
Záruka: 2 roky
Hmotnost: 4.778 kg
Akumulátor: Doporučen LiPo 7.4 - 11.1 V, NiMH 7 čl.
Délka: 586 mm
Disky: 1.9 x 1.02 inch (49 x 26 mm)
Hmotnost: 3.4 kg
Měřítko: 1:10
Motor: Titan 21T
Náhon: 4WD
Přijímač: Traxxas TSM
Regulátor: XL-5 HV
Rozvor: 324 mm
Servo: Traxxas 2075X s kovovými převody
Světlá výška podvozku: 80 mm
Šířka: 249 mm
Tlumiče: Traxxas GTS
Typ: Expediční
Vysílač: Traxxas TQi
Výška: 292 mm

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: